Ki van akadva a külseje miatt érkező megjegyzések miatt a britek olimpiai és világbajnok úszója, Rebecca Adlington. A kiváló gyorsúszó a napokban adott interjút a The Telegralph című brit lapnak, ahol elmondta, hogy már nem szereti olvasni a róla készült cikkeket, mert rendre a külsejére vonatkozó negatív megjegyzések szerepelnek a hozzászólások között, ami dühössé teszi őt. Adlington arról is beszélt, hogy saját Twitter oldalán is kap lealacsonyító üzeneteket, ami kifejezetten rosszul esik neki.

"Annak idején mindent elolvastam magammal kapcsolatban, hiszen az a típus vagyok, aki rendre az utolsó hozzászólásig elolvasott mindent a cikkekből. Viszont gyorsan rá kellett döbbennem, hogy ezt nem szabad tennem. Szörnyű érzés volt megtapasztalni a negatív hozzászólásokat és nagyon dühössé tesz a dolog. Hiába van tíz pozitív bejegyzés, mindig akad mellettük egy-egy idióta hozzászólás is. Most döntöttem el, hogy feladom az olvasást és nem foglalkozom többé a megjegyzésekkel" - tett szokatlanul őszinte vallomást a brit úszónő, aki 400 és 800 méteren Kapás Boglárka és Risztov Éva egyik nagy rivális lesz a londoni olimpián is.

rebecca_adlington.jpg
"A legtöbb dolog, amit írnak velem kapcsolatban, nem is az úszáshoz kapcsolódik, a legnagyobb részük a kinézetemet veszi célba. Az úszással kapcsolatban senki sem illetett még kritikával az elmúlt években, pedig ott is van fejleszteni való, amin naponta dolgozom is. A külsőmmel viszont nem tudok mit kezdeni, hiszen így születtem" - tette hozzá elkeseredetten Adlington. A brit női sportolókat ért kritika nem csak őt sújtja, amire jó példa, hogy a kiváló hétpróbázót, Jessica Ennist is többen kritizálták nem megfelelő versenysúlya miatt. De a triatlonos Hollie Avilt is felhozták példaként a brit sajtóban, aki 22 évesen táplálkozási rendellenességek miatt hagyta abba a versenyzést, amely edzői folyamatos kritikái miatt alakult ki nála.

Adlington a BBC egy 2009-es műsorát is megemlítette, amelyben Frankie Boyle humorista az ő arcán poénkodott, ezzel is megágyazva az internetes hozzászólások garmadájának. "Imádom a twitteren a blokkoló gombot. Nem is értem, hogy a negatív üzenetek küldői miért gondolják azt, hogy nem fogom azonnal letiltani őket. Az biztos, hogy az olimpia ideje alatt nem sokat fogom nézegetni az internetet. Tudom, hogy sokan biztatni fognak az on-line világból is, de nem akarok belefutni ismét gyalázkodó üzenetekbe. Nem akarok emiatt újabb stresszhelyzetet magamnak. Szerintem maximum egy-két mikroblog bejegyzésem lesz Londonból és annyi" - tette hozzá Adlington.

A brit úszó komoly válságba került a pekingi sikereit követően, hiszen a 2008-as olimpián szerzett két aranyérme után mindig (túl) nagy elvárásokkal indult a versenyeken. Pszichológusával, Simon Middlemas-szal közösen azonban kilábaltak a hullámvölgyből, amit jól bizonyít a tavalyi sanghaji világbajnokságon 800 méteren szerzett győzelme is. "Sokat tanultam a rosszabb eredményekből. Emlékszem a két évvel ezelőtti Európa-bajnokságra, ahol csak hetedik lettem és bőgve jöttem ki a vízből. Teljesen átértékeltem az akkori versenyeket magamban és újra van önbizalmam. Azt pedig nem akarom, hogy ezt a névtelen hozzászólók lerombolják" - zárta nyilatkozatát a 23 esztendős úszó.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport-olimpia.blog.hu/api/trackback/id/tr724619019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása