Közeledik az Olimpia, ami nem csak a sportszerető közönség számára a legfontosabb sportesemény, de a sportszerkesztőségek számára is.

Ráhangolódásképpen ismerkedjetek meg azokkal a kommentátorokkal, akik az idei Olimpiáról közvetítenek. Egy rövid, olimpiai kérdezz-felelekkel mutatkozik be az Eurosport Olimpiai Csapata.

Eurosport Olimpiai Csapat - Olimpiai Játékok

Név: Szántó Petra

 

Milyen sportága(ka)t közvetítesz az olimpián?

Tenisz, ritmikus gimnasztika, hírek

 

Mi volt eddig a legemlékezetesebb közvetítésed, mié rt?

Nem olimpián: Roland Garros Párizsból, óriási volt átélni egy Grand Slam torna hangulatát a helyszínen, teljesen más perspektívát ad a közvetítésnek, találkozhattam a nagy sztárokkal és Párizs sem csúnya :)

Olimpián: A pekingi olimpia alatt híreket mondtunk, nagy hajtás volt, hajnali 4-re jártunk dolgozni, néha rohanni kellett, hogy odaérjünk a stúdióba felolvasni a híreket, annyira sűrű volt a program. Egy kolléga segített megírni az úszó híreket, de annyira sietnünk kellett, hogy Németh Gergely hírolvasó társammal gyakorlatilag beestünk a stúdióba és előolvasás nélkül kezdtük mondani a híreket. A szövegben szerepelt egy olyan csodálatos félmondat, hogy „a hihetetlen izomzata miatt a LÓ becenévre hallgató Alain Bernard”, amit élő adásban olvastam először. Életemben először olyan röhögő görcsöt kaptam, hogy képtelen voltam tovább beszélni. A probléma az volt, hogy Geri sem tudta továbbolvasni a saját híreit a nevetéstől, ezért volt egy perc, amikor teljes csönd volt, mert ki kellett kapcsolnunk a mikrofonokat. 
Onnantól kezdve egész nap egymásnak hátat fordítva olvastuk fel a híreket, mert annyira kellett nevetnünk. (így sem volt könnyű, amikor Geri visszafojtott nevetéstől rázkódó hátát láttam.)
Hiába írtuk át a szöveget, Alain Bernard nevét a következő két hétben csak nagyon nehezen tudtam kimondani, és még most, 4 évvel később is mosolyognom kell, ha meghallom a francia úszó nevét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport-olimpia.blog.hu/api/trackback/id/tr574653788

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FSchleck 2012.07.26. 19:04:46

A pekingi 4*100 nincs meg valahol magyar kommentárral? Nem találom sajnos sehol.
süti beállítások módosítása