A súlyemelő Hidilyn Diazt bízta meg a Fülöp-szigetek olimpiai bizottsága azzal a megtisztelő feladattal, hogy a londoni olimpia megnyitóünnepségén az ország zászlaját vigye. Az indoklás meglehetősen furcsa volt a kijelölés kapcsán, a vezetők szerint ugyanis az 58 kg-os súlycsoportban induló Diaz az egyetlen, aki elegendően "robusztus" a zászló cipelésére.

"Az íjász Mark Javier és a sportlövő Brian Rosario is alkalmas lehetne még a feladatra, de az ő karjuk elfáradhat a megnyitó alatt és ezt semmiképpen sem akarjuk. A kar frissessége mindkettőjük esetében fontos, így nem akarunk kockáztatni" - nyilatkozta a Fülöp-szigeteki küldöttség vezetője, Manny Lopez a döntés hátteréről.

"Nem könnyű feladat egy zászlót órákon keresztül tartani, amíg az összes ország sportolói bevonulnak a stadionba. A zászló önmagában is meglehetősen nehéz" - tette hozzá a sportvezető. Az ország egyetlen, Londonban induló súlyemelőjének számító Diaz most szerepel élete második olimpiáján, Pekingben a 10. helyen végzett.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport-olimpia.blog.hu/api/trackback/id/tr584667826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása