Komoly érvágást szenvedett el a londoni olimpiára készülő ausztrál férfi gyeplabda válogatott. A szövetség pénteki közlése alapján ugyanis nem lehet ott a londoni olimpián Des Abbott, a csapat egyik meghatározó játékosa. A térdsérülést szenvedő Abbott helyét Russell Ford veszi át az olimpiára készülő keretben. "Des mindig remekül játszik. Ha igazán megy neki a játék, akkor a világ legjobb játékosa" - dicsérte a Londonról lemaradó játékosát Ric Charlesworth edző.

Abbott tagja volt a pekingi olimpián bronzérmet szerző ausztrál csapatnak, ráadásul ő volt az ausztrál gyeplabda történetének első aboriginál származású (őslakos) játékosa. Az ausztrál férfi csapatot a címvédő németekhez hasonlóan a londoni gyeplabda torna legnagyobb esélyesei között emlegetik. A londoni program kapcsán érdemes tudni, hogy gyeplabdában most játszanak a csapatok először kék színű pályán, a szervezők pedig szokatlan módon - éppen az ausztrálok kérésére - módosítottak az előzetesen kijelölt versenyprogramon.

Des Abbott Des Abbott of Australia attempts to trap the ball during the first test match between the Australian Kookaburras and Spain at Perth Hockey Stadium on November 21, 2009 in Perth, Australia.

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport-olimpia.blog.hu/api/trackback/id/tr714643971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása