Alig két és fél hónappal a londoni olimpia előtt megszületett az első világrekord a játékokra épült új Olimpiai Stadionban. A csúcs a brit kerekes székes világbajnok Hannah Cockroft nevéhez fűződik, aki az egyik paralimpiai tesztversenyen 18,56 másodperc alatt teljesítette a 100 méteres távot. Pedig a versenyző napja nem indult jól, ám a sors kárpótolta őt. „Szörnyű reggelünk volt, de így utólag megérte.

Az a busz, amelynek a stadionba kellett volna bennünket vinnie, karambolozott, így taxikat kellett rendelni, hogy elvigyenek minket a stadionba, amelyeket viszont a külföldi versenyzőknek adtak oda. A nekünk kirendelt kocsi aztán beszorult a londoni dugóba, így két órára volt szükségünk, hogy elérjünk a stadionig. Lekéstük a bemelegítést, így csak annyi időm maradt a futam előtt, hogy beüljek a kerekesszékembe és kis túlzással már indulnom is kellett” - lelkesedett Cockroft, aki futamában ugyan csak harmadik lett, de mivel a londoni szervezők vegyes futamokat (több sérültségi kategória versenyzőit indították együtt) rendeztek, így is érvényes világcsúcsot érhetett el.

Tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport-olimpia.blog.hu/api/trackback/id/tr574497705

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása