Vizsgálatot kezdeményezett a londoni olimpia szervezőbizottsága, mivel brit riporterek kiderítették, hogy a játékok ajándéktárgyait készítő cég nem az általuk elvárt sztenderdeknek megfelelően dolgoztat Kambodzsában.

Élénk vita alakult ki Nagy-Britanniában annak kapcsán, hogy hol és milyen körülmények között készítik el a londoni olimpia ajándéktárgyait. Sajtóforrások ugyanis kinyomozták, hogy a ruhákat gyártó Adidas cég Kambodzsában állítja elő a sportkedvelők tízezrei által megvásárolt csecsebecséket. Ez még önmagában nem is lenne gond, viszont a hírek szerint embertelen körülmények között, éhbérért dolgoztatják a helyieket, akiknek nincs más választásuk. Brit oknyomozó riporterek ugyanis kiderítették, hogy heti 10 fontos alapbérért (kb. 3.700 forint) dolgoznak a munkások az óriáscégnek.

kambodzsa_ruha.jpg

Tovább

A bejegyzés trackback címe:

https://eurosport-olimpia.blog.hu/api/trackback/id/tr744659997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása